ti-tha-prepei-na-prosekso-otan-epilego-mia-etaireia-seo

Τι θα πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω μια εταιρεία SEO

Όλοι ξέρουμε ότι μια ιστοσελίδα είναι απαραίτητη στις μέρες μας για οποιονδήποτε θέλει να έχει επαφή με τον κόσμο, είτε είναι επιχείρηση είτε απλός ιδιώτης. Το θέμα όμως είναι ότι πολλοί άνθρωποι κι επιχειρήσεις, ακόμη και αν ξοδέψουν πολλά χρήματα για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας, απλά δεν βλέπουν τα οφέλη που θα περίμεναν. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός: η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας από μόνη της δεν αρκεί. Θα πρέπει να γίνουν και κάποιες ενέργειες για την προώθηση της. Το SEO είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να γίνει πιο αποδοτική μια ιστοσελίδα.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι το SEO (Search Engine Optimization = βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης) στην ουσία κάνει μια ιστοσελίδα πιο φιλική για τις μηχανές αναζήτησης, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι όταν κάποιος μια σχετική αναζήτηση σχετική με το θέμα και τις λέξεις-κλειδιά μιας βελτιστοποιημένης ιστοσελίδας, αυτή θα βγαίνει σε υψηλές θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων, οπότε και θα έχει σημαντική αύξηση επισκεψιμότητας.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το σωστό SEO έχει απλά τεράστια σημασία για την επιτυχία και τη πορεία μιας ιστοσελίδας. Πώς θα επιλέξετε όμως τη σωστή εταιρεία SEO για σας; Ας δούμε τι πρέπει να προσέχετε όταν ψάχνετε για εταιρεία SEO.

1: Η κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων

Για να βρείτε μιας ιστοσελίδα επιχείρησης SEO, εννοείται ότι θα ψάξετε στο Google για εταιρείες SEO στην Ελλάδα ή ακόμη και στη πόλη που μένετε. Αυτή η έρευνα μπορεί να σας δώσει μια πολύ καλή πρώτη εικόνα για την ποιότητα και τις ικανότητες μιας επιχείρησης. Εννοείται ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε από τις σελίδες που βγαίνουν ψηλά στα αποτελέσματα, όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά. Εννοείται ότι σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να περάσετε και στη δεύτερη σελίδα αποτελεσμάτων. Απλά σκεφτείτε, αν μια επιχείρηση δεν μπορεί να πετύχει καλή κατάταξη για τον εαυτό της, πως θα πετύχει για σας;

2: Επικοινωνία

Για να δουλέψει καλά το SEO είναι απαραίτητο να υπάρχει μια σχέση κατανόησης κι επικοινωνίας ανάμεσα στην εταιρεία και στον πελάτη. Είναι σημαντικό λοιπόν η εταιρεία να απαντάει αμέσως και να είναι πάντα πρόθυμη να εξηγήσει τα πάντα με τρόπο κατανοητό αλλά και λεπτομερή στον πελάτη που είναι και λογικό να μη ξέρει τίποτα σχετικά με το SEO. Αν λοιπόν δείτε ότι μια επιχείρηση δεν απαντά γρήγορα στα αιτήματα και τις απορίες σας ή ότι απλά δεν έχει διάθεση να σας ακούσει, μάλλον η συνεργασία μεταξύ σας δεν θα είναι και τόσο παραγωγική κι ευχάριστη. Με απλά λόγια, αν δεν σας φαίνεται πως «ταιριάζετε» με μια επιχείρηση, μείνετε μακριά.

3: Εμπειρία

Είναι πολύ σημαντικό να είναι μια εταιρεία για πολλά χρόνια στον χώρο του SEO και φυσικά να έχει και μεγάλη εξειδίκευση σε αυτό. Για την ακρίβεια, θα ήταν καλό να έχει και αρκετή εμπειρία όχι στην Ελλάδα γενικότερα, αλλά στον δικό σας κλάδο της αγοράς και – ακόμη καλύτερα – στις περιοχές της Ελλάδας που σας ενδιαφέρουν περισσότερο για το site σας. Αυτό θα κάνει τον σχεδιασμό της στρατηγικής SEO σας πιο αποτελεσματικό και πιο γρήγορο αλλά και στην ουσία θα εγγυηθεί και θετικά αποτελέσματα. Αποφύγετε τις επιχειρήσεις χωρίς εμπειρία λοιπόν για να μη γίνει το site σας το πειραματόζωο με το οποίο θα αποκτήσουν τη σχετική εμπειρία.

4: Οι επιδόσεις

Κάθε εταιρεία SEO που πιστεύει στη δουλειά της και δεν κάνει απλά υπερβολικούς ισχυρισμούς στο υλικό που αφορά το marketing της, κρατά στατιστικά, μετρήσεις και άλλα στοιχεία από όλους τους πελάτες της ώστε να μπορεί να αποδείξει ανά πάσα στιγμή πόσο αυτοί βοηθήθηκαν από τις υπηρεσίες και τις τεχνικές της. Εννοείται ότι αυτά τα στοιχεία μπορεί να τα δείχνει και στους υποψήφιους πελάτες για να καταλάβουν και οι ίδιοι την ποιότητα των υπηρεσιών. Το να μην κρατάει μια επιχείρηση τέτοια στοιχεία ή να μη θέλει να τα δείξει, σίγουρα δεν είναι καλή ένδειξη για τις ικανότητες της.

episkeves-rolon-asfaleias-4-symvoules-gia-tin-syntirisi-tous

Επισκευές ρολών ασφαλείας: 4 συμβουλές για την συντήρηση τους

Αν υπάρχει κάτι που φοβάται όποιος έχει ρολά ασφαλείας στο κατάστημα του είναι το τι θα κάνει αν αυτά χαλάσουν, αφού σε μεγάλο βαθμό το μαγαζί του θα είναι στην ουσία απροστάτευτο ή απλά δεν θα έχει όση ασφάλεια θα έπρεπε να είχε. Αυτό είναι κάτι που κάνει πολλούς να χάνουν τον ύπνο τους και να ανησυχούν κάθε φορά που ανοίγουν και κλείνουν τα ρολά τους μήπως πάει κάτι στραβά και μείνουν απροστάτευτοι. Τα καλά νέα είναι ότι οι βλάβες στα ρολά είναι σχετικά σπάνιες αφού μιλάμε για πολύ απλά είδη, χωρίς πολλά μηχανικά μέρη. Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να προληφθούν.

Μπορεί λοιπόν τα ρολά να είναι πολύ απλά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζονται και λίγη συντήρηση. Αν λοιπόν προσέχετε λίγο τα ρολά σας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα πιαστείτε ποτέ στον ύπνο από κάποια βλάβη. Τι πρέπει όμως θα πρέπει να προσέχετε και πως μπορείτε να κάνετε την συντήρηση που χρειάζεται; Ποιος μπορεί να κάνει εν τέλει αυτή την συντήρηση; Ας δούμε μερικά βασικά πράγματα όσο πιο απλά γίνεται.

Tip 1: Αντιδράστε αμέσως στη πρώτη ένδειξη προβλήματος

Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά είναι απλά και δεν έχουν πολλά μέρη που να μπορούν να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα. Κάτι ακόμη που πρέπει να ξέρετε, είναι το γεγονός ότι είναι πολύ σπάνιο να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα από το πουθενά, συνήθως θα δώσει κάποιες ενδείξεις. Αν λοιπόν εκεί που ανοίγετε ή κλείνετε τα ρολά σας παρατηρήσετε κάποια «ανωμαλία» όπως ας πούμε κάποιον θόρυβο ή κάποια αντίσταση σε σημείο που δεν την παρατηρούσατε πριν, καλό θα ήταν να κάνετε κάποιο γρήγορο οπτικό έλεγχο στα ρολά σας για να βρείτε και να προλάβετε πιθανά προβλήματα. Τι μπορεί να είναι αυτά όμως; Θα το δούμε στο επόμενο tip.

Tip 2: Τα σκουπίδια και η έλλειψη λίπανσης είναι οι συχνότερες αιτίες προβλημάτων

Τα περισσότερα προβλήματα στα ρολά ασφαλείας παρουσιάζονται από σκουπίδια που μπορεί να έχουν μπει στον μηχανισμό ανοίγματος και κλεισίματος αλλά και από την έλλειψη λίπανσης είτε στον μηχανισμό αυτό είτε στο ρολό το ίδιο. Εννοείται ότι ο έλεγχος αυτός και η απομάκρυνση σκουπιδιών ή η λίπανση μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε και χωρίς ειδικά εργαλεία. Πρόκειται για την καλύτερη μορφή πρόληψης αφού αν κάνετε συχνά ελέγχους και λιπάνσεις, θα προλάβετε μικρά προβλήματα πριν να γίνουν τεράστια και σοβαρά.

Tip 3: ΔΕΝ μπορείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας

Μπορεί να είπαμε ότι οι απλοί έλεγχοι και οι επισκευές ρολών μπορούν να γίνουν από όλους, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Αν τα ρολά σας είναι αυτόματα, τότε θα πρέπει να γίνει και κάποιος έλεγχος του μοτέρ και των άλλων μηχανισμών λειτουργίας των αυτοματισμών, εννοείται ότι αυτός ο έλεγχος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει από άτομα που δεν έχουν τις σχετικές γνώσεις. Μιλάμε πλέον για έλεγχο σε μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη και τα λάθη σε αυτή τα διαδικασία μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα που απλά δεν υπήρχαν. Ο έλεγχος αυτός πρέπει να γίνεται σχετικά τακτικά, έτσι ώστε να προλαβαίνετε τις βλάβες και να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν κάποια προβλήματα που κινδυνεύουν να ξεφύγουν. Συνήθως ένας τέτοιος έλεγχος γίνεται κάθε χρόνο.

Tip 4: Προτιμήστε κάποια προσφορά πακέτο

Πολλές επιχειρήσεις που πουλάνε ρολά προσφέρουν τη τακτική συντήρηση αλλά και την επισκευή τους σε ειδικές προσφορές πακέτο στους ενδιαφερόμενους. Αυτές οι προσφορές είναι πολύ καλές γιατί οι έλεγχοι θα γίνονται πάντα όταν πρέπει και από τους πλέον ειδικούς, αφού δεν υπάρχει κανείς πιο αρμόδιος για τον έλεγχο των ρολών σας από αυτούς που τα κατασκεύασαν και τα τοποθέτησαν. Επιπλέον, αν πάθετε κάποια βλάβη, ο ειδικός θα είναι πάντα έτοιμος για να σας βοηθήσει όταν και αν θα τον χρειαστείτε.

Λίγες μέρες μόνο

Έχουν μείνει μόνο λίγες μέρες και, επιτέλους, θα είμαστε και πάλι live και έτοιμοι να αναλύσουμε τα πάντα: πολιτική, οικονομία, καθημερινότητα, life style. Όλα αυτά και πολλά πολλά ακόμα, σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα. Ακολουθήστε μας.