Τι είναι τα προγνωστικά στοιχήματος

Αν ξεκινάς τώρα με το στοίχημα, είναι σίγουρο ότι όπου και αν παίζεις, είτε στο ιντερνέτ από το σπίτι σου είτε στο πρακτορείο, θα έχεις ακούσει ή θα έχεις διαβάσει για τα προγνωστικά. Τι είναι όμως αυτά τα περίφημα προγνωστικά στοιχήματος; Με απλά λόγια, είναι αυτό που καταλαβαίνεις: προβλέψεις για την εξέλιξη διάφορων αγώνων αλλά και συμβουλές σχετικά με το πώς να παίξεις και που. Με άλλα λόγια, είναι ένα πολύτιμο βοήθημα για να μπορέσεις να έχεις κάποιο κέρδος – ίσως και μικρό κάποιες φορές – από τα δελτία σου και γενικά σε βοηθούν να αποφύγεις τη χασούρα. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρεις για τα προγνωστικά στοιχήματος για να γίνεις σωστός παίκτης.

Πώς προκύπτουν τα προγνωστικά;

prognostika-stoiximatosΜια πρόβλεψη είναι συνήθως αποτέλεσμα πολλών ωρών μελέτης. Ο tipster συνήθως περνάει πολλές ώρες στο internet μελετώντας το κουπόνι του στοιχήματος. Απομονώνει τα πιο ενδιαφέροντα ματς και στη συνέχεια αναλύει εξονυχιστικά όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες γύρω από το ιστορικό των ομάδων, τους παίκτες  και το δυναμικό τους και λαμβάνει υπόψη και άλλους παράγοντες όπως πρόσφατα νέα σχετικά με τη κατάσταση της ομάδας. Το να κάνει κανείς μια καλή και αξιόπιστη πρόταση που δεν θα τον κάνει ρεζίλι στους άλλους παίκτες – και δεν θα του προκαλέσει και απώλεια χρημάτων – δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.

Πού θα βρω προγνωστικά στοιχήματος;

Με απλά λόγια, η απάντηση είναι μια μόνο λέξη: ΠΑΝΤΟΥ: Καθημερινά προγνωστικά για στοίχημα μπορεί να βρει κανείς στις πολλές αθλητικές εφημερίδες που ασχολούνται κυρίως ή και αποκλειστικά με το στοίχημα, στα sites στοιχήματος και σε sites αθλητικού περιεχομένου που έχουν ειδικές ενότητες αφιερωμένες στο στοίχημα, στο ραδιόφωνο σε ειδικές εκπομπές και τέλος στο Πρακτορείο ή σε φόρουμ του διαδικτύου μέσω της συζήτησης με άλλους παίκτες. Με άλλα λόγια, το να βρει κανείς προγνωστικά στις μέρες μας είναι κυριολεκτικά το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Αυτό που είναι δύσκολο όμως, είναι να βρει ΚΑΛΑ προγνωστικά.

Υπάρχουν καλά και κακά προγνωστικά;

Φυσικά και υπάρχουν καλά και κακά προγνωστικά ή μάλλον υπάρχουν αξιόπιστα και αναξιόπιστα. Αν δεν υπήρχε αυτός ο διαχωρισμός, ο κόσμος θα ήταν γεμάτος από εκατομμυριούχους παίκτες στοιχήματος και οι bookies θα είχαν κηρύξει πτώχευση προ πολλού. Πώς μπορεί όμως κανείς να ξεχωρίσει την ποιότητα των προγνωστικών; Η απάντηση είναι απλή: από την πηγή. Πάντα θα πρέπει να ξέρουμε 5 πράγματα για τον tipster, το site, τον σταθμό ή ακόμη και το άτομο που μας δίνει έναν προγνωστικό. Θα πρέπει να ξέρουμε πόσο συχνά πέφτει μέσα, ενώ καλό θα ήταν να μιλήσουμε και με άλλα άτομα και να ζητήσουμε την γνώμη τους για το προγνωστικό για να δούμε αν ξέρει τι λέει ή τα βγάζει από το μυαλό του. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσέχουμε πολύ πριν ποντάρουμε σε ένα προγνωστικό και γενικά καλό είναι να μην καταπίνεις τα πάντα αμάσητα.

Πόσα κέρδη μπορούν να αποφέρουν τα αξιόπιστα προγνωστικά;

Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα. Ο κανόνας είναι ότι όσο πιο ασφαλές είναι ένα σημείο, τόσο λιγότερο πληρώνει ή πιο απλά, όσο μικρότερο το ρίσκο, τόσο μικρότερη και η αμοιβή. Δεδομένου ότι τα αξιόπιστα προγνωστικά είναι αρκετά ασφαλή και μελετημένα, είναι πολύ πιθανό να μην έχουν ιδιαίτερα μεγάλη απόδοση. Άλλωστε ο bookmaker παρακολουθεί τις ίδιες πηγές με τους παίκτες και διαμορφώνει ανάλογα τις αποδόσεις του. Τα προγνωστικά λοιπόν μπορούν να εξασφαλίσουν κέρδη, αλλά συνήθως όχι πολύ μεγάλα. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι απαραίτητα για ένα κερδοφόρο δελτίο, ακόμη και αν ο παίκτης επιλέξει να παίξει και άλλα ματς και να εμπιστευτεί το ένστικτο και τη κρίση του.

Αυτά είναι κάποια βασικά πράγματα που καλό είναι να ξέρεις για τα προγνωστικά στοιχήματος. Θα πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εγγύηση – έστω και μικρού – κέρδους, δηλαδή μπορούν να πέσουν έξω, ενιότε και θεαματικά, γι’ αυτό πάντα να παίζεις με μέτρο.